Wie zijn wijWillem & Plonie SmitWillem en Plonie Smit, we zijn geboren en getogen in de kop van Noord Holland, en hebben zo’n 30 jaar op de Veluwe gewoond. Willem werkte bij Defensie en Plonie was apothekersassistente.

In de zomervakanties gingen we eigenlijk altijd met de kinderen kamperen in Frankrijk en vandaar ook dat we toch wel een beetje verliefd zijn geworden op het franse ’joie de vivre’.
En omdat Willem op 55-jarige leeftijd kon stoppen met werken en er ondertussen ook al vrienden van ons naar ’La Douce France’ waren vertrokken, werd de verleiding wel erg groot om ook die stap te zetten en vandaar dat we ook zijn gaan zoeken naar een leuk huis.

Vanwege het microklimaat en de gunstige ligging t.o.v. de Pyreneeën, de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan, zijn wij gericht gaan zoeken in Midi-Pyrenées.
In augustus 2001 hebben wij in Tarn-et-Garonne, bij het dorpje Comberouger, dit huis gevonden. Een rustieke boerderij, gebouwd in de stijl van de streek, op twee hectare grond.

Alhoewel ’bien renovée’ hebben we heel wat uurtjes klussen achter de rug. Ook de aannemer moest eraan te pas komen, want een huis zonder centrale verwarming is zeker in de winter niet comfortabel. Door alle gezamenlijke inspanningen hebben we La lune nu echt naar onze eigen smaak en zin kunnen inrichten!

Omdat het huis zo groot is en we maar ’met z’n tweetjes’ zijn is het idee ontstaan om een gite te starten. Het huis is in tweeën gedeeld en de tuin is zo groot dat een ieder z’n eigen privacy heeft.

Wij beschikken nu ook over een (verwarmd) zwembad (afmeting 10x5 met romaanse trap en waterbehandeling op zout). Voorts hebben er een schommel, een zandbak en een trampoline geplaatst.

In 2015 hebben we onze faciliteiten uitbreiden met een grote luxe ingerichte safaritent. Hiervoor hebben een leuke plek uitgezocht, tegen de bosrand, met een maximum aan privacy en een mooi uitzicht op onze tuin.

We zijn gek op tuinieren, we hebben een echte groententuin, veel bloemenborders en fruitbomen. We maken onze eigen jam en andere heerlijkheden uit de opbrengst van de tuin (b.v. relish en chutney van die heerlijke zongerijpte tomaten). Plonie’s hobby is boetseren. Omdat er gedurende de zomer meer dan genoeg te doen is houdt ze zich daar voornamelijk in de winter veel mee bezig.

Met veel plezier willen we ook u laten genieten van de mooie natuur, de stilte en het goede franse leven!

Afdrukken tel.: 0033 5 63 27 72 02